top of page

Recopilatori dels concursos de relats del centre

CONCURS DE RELATS BREUS DE L’ESCOLA D’ADULTS DE CALVIÀ

 

 

La idea del concurs de relats va néixer a partir de la publicació d’un llibre titulat Calvià fi de segle, que recollia els treballs de dotze alumnes de l’Escola durant el curs 1999/2000; però sense el format de concurs.

Per tant, des del curs escolar 2000/01, es convoca el Concurs de Relats Breus, que està dirigit a alumnes i exalumnes de l’escola i de l’IFOC.

Cada any s’ha tractat un tema diferent, relacionat amb un cicle d’activitats que realitza el centre paral·lelament al concurs.

Narrar una història ambientada en el desembarcament del rei Jaume I, xerrar de la pau i la convivència, celebrar el 25è aniversari de l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears, crear una història a partir de la visió d’un quadre, introduir-se dins del món de la ciència i el misteri, recordar històries viscudes a l’escola, descobrir la bellesa de la Mediterrània, reflexionar sobre les relaciones entre família i societat. Totes aquestes qüestions han estat els temes que han inspirat als participants a relatar vivències pròpies o a jugar amb la imaginació i crear fantàstiques històries.

Des del punt de vista dels premis, és un concurs modest; però els participants reben un premi molt més important que la quantitat en metàl·lic: la satisfacció de poder veure publicat el seu treball en un llibre. L’Ajuntament de Calvià edita cada any un llibre amb el relats de tots els participants. 

Cada any, a l’acte fi de curs, es lliuren els premis i es presenta el llibre de l’edició anterior.

bottom of page